Sfaturi pentru electricieni incepatori (ucenici)

Sfaturi pentru electricieni incepatori (ucenici)


Stiu ca titlu este cam aiurit pentru ca la noi  in tara nu prea mai exista scoli profesionale pentru electricieni,sau mai bine zis nu prea mai exista scoli profesionale pentru nici o meserie.
In ziua de azi toata lumea vrea facultate si sa lucreze la birou.Intrebarea mea este urmatoare:si cine dracu mai face productie?Intrebarea este retorica deci putem putem incepe cu sfatul numarul 1.

Sfat incepatori numarul 1

Totdeauna taci si fa ce ti se spune.Daaaaaaaaaaaa stiu ,e greu dar este necesar.Acest sfat este valabil si pentru alte meserii ,nu numai pentru cei care vor sa invete meseria de electrician.
Desi sfatul pare sa fie cam de cacao nu este chiar asa.Daca vrei sa ajungi la un nivel mai inalt in meseria de electrician trebuie sa cunosti regula de baza:ai o singura gura si 2 urechi,deci folosesteti mai mult urechile decat gura :)
In orice meserie care implica lucrul cu manutele (fie electrician,zugrav,mecanic etc.) nu este loc pentru mandrie ,cel putin pe timpul uceniciei.Lasa mandria la o parte si fa ce ti se spune .Stiu ca exista o gramada de sefi idioti ,care urla ,tipa si fac ca toti dracii dar trebuie sa stii ca acestia sunt apreciati de patron pentru ca fac productie.Tot acestia sunt cei care te evalueaza pe tine si ii explica patronului ce fel de om esti si daca meriti sau nu sa continui ucenicia in meseria de electrician.
In orice domeniu ,ucenicul sau incepatorul va face munca cea mai de jos dar asta nu inseamna ca munca este o rusine.Fiecare incepator trebuie sa fie constient ca pe perioada uceniciei va fi curva echipei/firmei.Trebuie sa treci peste aceste probleme cu gandul ca va veni o zi cand vei avea si tu ucenici sub aripa :)E ca in armata :poti avea noroc de superiori calumea sau de niste jigodii dar cea ce este important este sa nu pui la suflet si sa mergi mai departe.


Sfat incepatori numarul 2

Desi sfatul numarul 2 este in mare contradictie cu sfatul numarul 1 este si acesta un sfat demn de urmat si anume : pune cat mai multe intrebari.Nu iti fie rusine sa intrebi ceva ce nu stii sau de care nu esti sigur.
Intreaba de 1000 de ori daca este necesar.


Sfat incepatori numarul 3

Sfatul numarul 3 pentru electricieni incepatori este mai scurt dar este un sfat de bun simt.
Pune etichete pe toate circuitele pe care le montezi sau cu care lucrezi.Pune etichete la ambele capete ale circuitului.Chiar daca te pricepi sa folosesti functia de continuitate al multimetrului este  mult mai simplu etichetezi decat sa stai sa "piui" 40 de perechi de conductor.

Sfat incepatori numarul 4

Lucrarile de electrica efectuate de tine trebuie sa fie perfect fuctionale dar trebuie ca vizual sa arate si fine.
Exista electricieni,buni profesionisti, care fac lucrari corecte din punct de vedere electric,care sunt in conformitate cu normativele in vigoare dar  care arata ca dracu din punct de vedere vizual.Chiar daca instalatia electrica respectiva fuctioneaza corect 100% impresia lasata de dezordine este jalnica.
Exista situatii in care clientul incurajeaza astfel de lucrari prin faptul ca nu aloca un buget pentru asezarea instalatiei electrice frumos pe perete sau in pereti.Nu da nimeni 2 bani pe presetupe,coliere si suporti de cabluri.

Sfat incepatori numarul 5 


Ultimul dar nu cel din urma:)
Scule.Cumpara scule calumea.
De ce?In primul rand pentru protectia ta personala si in al doilea rand pentru ca un cleste de taiat cabluri ieftin costa mult mai mult decat unul scump.Da ati citit corect.Daca ai un cleste de 10 lei il vei folosi 2 luni ,deci iti trebuiesc 6 pe an.Daca cumperi un Wiha sau Knipex il vei aveam 5-10 ani.
O sa scriu un articol dedicat pentru sculele necesare electricienilor.



Daca ai nevoie de o reparatie urgenta la instalatia ta electrica ai mai jos 
electricieni disponibili non-stop pe Bucuresti si Ilfov.
https://interventii-electrice-bucuresti.ro/

ELECTRICIAN NON-STOP BUCURESTI.

Electrician Autorizat.



Comentarii

Trimiteți un comentariu

Lasa un comentariu pentru electricianul de serviciu